Паста със сос „Болонез“

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2010
Паста със сос „Болонез“
 
Необходими продукти:
600 г пене
1/2 с. л. сол
„Пармезан” за поръсване
1 глава лук
150 г моркови
3 с. л. зехтин
500 г телешка кайма
200 г наденица (сурово сушена)
4 скилидки чесън
300 мл червено вино
400 г домати от консерва
5–6 листа босилек
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковите се нарязват наситно и се задушават в зехтина за около 10 минути на умерен огън.
2
След като омекнат, се добавя каймата и се натиска с дървена бъркалка, за да стане на трохи.
3
Добавя се и нарязаната на кубчета наденица. След още 5 минути се добавя наситненият чесън, налива се виното и сосът се оставя да къкри. След около 30 минути се прибавят пюрираните домати и накълцаният босилек. Сосът се овкусява със захарта, сол и пипер и се оставя да ври около 2 часа на тих огън, като периодично се разбърква.
4
Пастата се сварява във вряща подсолена вода според упътването на опаковката, след това се отцежда.
5
Готовата паста се поднася със соса и по желание се поръсва с настърган „Пармезан”.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: