Паста със скариди и водка

Леко пикантна и много апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г талиатели
300 г сурови скариди
600 мл пасирани домати (от консерва)
150 мл водка
80 мл животинска сметана
80 мл зехтин „Екстра върджин“
1/2 връзка босилек
2 скилидки чесън
2 люти чушлета „Пеперончино“
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста със скариди и водка
Пастата се сварява в подсолена вода – трябва да остане леко твърда в средата.
2
Паста със скариди и водка 2
Скаридите се почистват и се запържват в половината зехтин, докато променят цвета си. Посоляват се и се овкусяват с пипер меланж.
3
Паста със скариди и водка 3
Чесънът се реже натънко и се запържва за кратко в останалия зехтин, заедно с натрошените люти чушлета.
4
Паста със скариди и водка 4
Наливат се 100 мл от водката, фламбира се и се оставя така, докато алкохолът се изпари.
5
Паста със скариди и водка 5
Сипват се доматите. Овкусява се със захар, сол и пипер меланж, както и с половината от наситнения босилек. Готви се около 15 минути на умерен огън.
6
Паста със скариди и водка 6
След това се прибавят сметаната, отцедената паста и скаридите.
7
Паста със скариди и водка 7
Готви се още 2–3 минути и се налива останалата водка. Разбърква се и се дърпа от огъня.
8
Паста със скариди и водка 8
Готовата паста се поднася с останалия босилек и капки зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: