Паста с телешко и горгонзола

Пищна и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г паста „Пене ригате“
300 г телешко бонфиле
200 г замразени манатарки
100 г сирене „Горгонзола“
150 мл телешки бульон
50 мл животинска сметана
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1/4 връзка магданоз
4 стръка мащерка
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с телешко и горгонзола
Месото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва в зехтина, от всички страни, до златисто.
2
Паста с телешко и горгонзола 2
Изважда се. В същия тиган се запържват лукът и чесънът, нарязани н аситно. Прибавят се манатарките, размразени и нарязани на кубчета. Налива се бульонът, добавят се натрошената горгонзола и сметаната.
3
Паста с телешко и горгонзола 3
Овкусява се със соса „Уорчестър", сол, черен пипер и мащерката. Връща се месото, нарязано на тънко.
4
Паста с телешко и горгонзола 4
Пастата се вари в подсолена вода, докато стане „ал денте“ и се слага в соса. Готви се 1–2 минути.
5
Паста с телешко и горгонзола 5
Ястието се сервира с наситнения магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


287 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: