Паста с пиле и моцарела

Всичко тук напомня за Италия - два вида сирена и аромат на розмарин, зехтин и чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста „Орекиете“ (или друга дребна паста)
500 г пилешки гърди
4 скилидки чесън
80 г сирене „Пармезан“
250 г сирене „Моцарела“
200 мл прясно мляко
300 мл пилешки бульон
4 с. л. зехтин „Помаче“
сокът от 1 лимон
1 стрък розмарин
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с пиле и моцарела

Месото се нарязва на кубчета с големината на пастата. Чесънът се наситнява и се запържва в половината от зехтина заедно с пилешките гърди. После месото се изважда.

 


2
Паста с пиле и моцарела 2

В същия съд се сипва останалият зехтин, поръсва се брашното, разбърква се и се наливат сокът от лимона и затопленият бульон.

 

 


3
Паста с пиле и моцарела 3

Оставя се за 5 минути на умерен огън, после се прибавят настърганият пармезан и нарязаният наситно розмарин. Налива се и затопленото прясно мляко, връща се месото и се оставя на огъня, докато сосът леко се уплътни.

 


4
Паста с пиле и моцарела 4

Пастата се вари в 5 л кипяща подсолена вода, докато стане ал денте, след това се отцежда и изсипва при соса. Разбърква се, посолява се и се оставя на огъня за около 5 минути.

 

 


5
Паста с пиле и моцарела 5

Поднася се с накъсаната моцарела и прясно смлян черен пипер. По желание се полива с малко зехтин „Екстра върджин“ и се украсява с розмарин.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2020
Ароматно и вкусно!!!
4.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2019
Много вкусни
3.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2016
Пробвах тази рецепта днес, но не ми се получи соса. Моля за съвет от някой който е правил рецептата. Мерси :)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
Приготвих ги със спагети, получи се много вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2015
Уникалната паста. Обожавам я. Това беше вечерята ни снощи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: