Паста с мастило от сепия и нахут

Освен че живописна на вид, тази паста прелъстява и със страхотен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2012
Паста с мастило от сепия и нахут
 
Необходими продукти:
400 г паста с мастило от сепия
400 г нахут от консерва
200 мл готварска сметана
50 г сушени домати
2 скилидки чесън
2 ч. л. бял синап
1 голям морков
1/2 връзка босилек
50 мл зехтин
20 мл зехтин „Екстра върджин” за поръсване
1 с. л. морска сол за варене на пастата
сол и черен пипер на вкус
босилек за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Паста с мастило от сепия и нахут

Доматите се нарязват на кубчета. От моркова, с белачка, се оформят тънки дълги ленти.

 


2
Паста с мастило от сепия и нахут 2

Синапът се стрива в хаванче, като вътре се намачква и чесънът, със щипка сол, предварително нарязан наедро.

 


3
Паста с мастило от сепия и нахут 3

В зехтина се запържват синапът и чесънът, после се прибавят сушените домати и морковите. Разбърква се. Налива се сметаната, слага се отцеденият нахут, подправя се със сол и черен пипер.

 


4
Паста с мастило от сепия и нахут 4

Пастата се сварява в кипяща подсолена вода, докато стане ал денте – 8–9 минути

 


5
Паста с мастило от сепия и нахут 5

Изважда се от водата и се слага в горещия сос. Разбърква се за кратко.

 


6
Паста с мастило от сепия и нахут 6

Сервира се поръсена с наситнения босилек и поръсена със зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: