Паста с маслини, тиквичка и сметана

Лесни и вкусни летни макарони
Източник: Lyuba Emilova Milanova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.07.2016
Паста с маслини, тиквичка и сметана
 
Необходими продукти:
400 г макарони (спагети)
100 г зелени маслини (без костилки)
100 г черни маслини (без костилки)
1 домат
200 г заквасена сметана
1 тиквичка
зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Макароните се сваряват и се оставят настрана.
2
Тиквичката се нарязва натънко и се запържва в малко зехтин, изважда се и се отцежда от излишната мазнина върху кухненска хартия.
3
В същия съд се разтопява сметаната. Връщат се тиквичките и се прибавят нарязаните на кубчета домат и маслини.
4
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
5
След 2-3 минути се добавят макароните. Ястието се разбърква и се оставя на котлона за 3-4 минути.



Съвети:
Препоръчително е, пастата да се сервира топла.

Може да сложите маслини по ваш вкус и предпочитание.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2017
Как се пържат тиквичките? С брашно ли без ли, нарязват ли се на кубчета?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: