Паста с кайма и бекон на фурна

Любопитно предложение с аромат на пушено
Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г паста „Пене ригате“
500 г смляна свинска плешка
200 г суров пушен бекон
4 яйца
100 г сирене „Пармезан“
400 г домати на кубчета от консерва
1 глава червен лук
1 морков
2 скилидки чесън
4 стръка мащерка
1 ч.л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с кайма и бекон на фурна
Беконът се нарязва на кубчета и се пуска в сгорещен тиган.
2
Паста с кайма и бекон на фурна 2
Щом започне да отделя мазнина, се прибавят нарязаните наситно лук, морков и чесън и се оставят да се запържат.
3
Паста с кайма и бекон на фурна 3
Слага се каймата и се бърка, докато стане на трохи и придобие карамелен цвят.
4
Паста с кайма и бекон на фурна 4
Овкусява се с мащерката и ригана.
5
Паста с кайма и бекон на фурна 5
В съда се изсипват доматите, овкусява се с черен пипер, разбърква се и се дърпа от огъня.
6
Паста с кайма и бекон на фурна 6
Пастата се вари 2–3 минути във вряща подсолена вода, след което се отцежда.
7
Паста с кайма и бекон на фурна 7
Разбърква се с каймата, като се наливат и около 150 мл от водата от варенето.
8
Паста с кайма и бекон на фурна 8
Прехвърля се във форма с махащо се дъно, постлана с пергаментова хартия.
9
Паста с кайма и бекон на фурна 9
Залива се със смес от разбити яйца и настърган пармезан.
10
Паста с кайма и бекон на фурна 10
Пече се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2021
Вкусно
8.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2020
Ето я и пастата!
7.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2020
Много вкусно и засищащо!
6.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2018
Стана много добре. Вкусно е, и бързо се приготвя.
5.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2016
Получи се прекрасна вечеря, благодаря за хубавата рецепта! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


287 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: