Паста с гуанчале и артишок

Приготвена с бяло вино и сметана
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г паста „Лингуини“
150 г гуанчале (бекон от свински бузи)
120 г маринован артишок
80 г сирене „Пекорино“
200 мл животинска сметана
100 мл бяло вино
20 мл зехтин
1 малка глава млечен чесън (2 стръка пресен)
1/4 връзка магданоз
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с гуанчале и артишок
Чесънът се наситнява, а маринованият артишок се реже на едро.
2
Паста с гуанчале и артишок 2
Беконът се нарязва кубчета и се поставя в студен тиган. Съдът се загрява и беконът се готви, докато се разтопи мазнината и месото започне да се пържи.
3
Паста с гуанчале и артишок 3
Щом стане златисто, се налива зехтинът, може и този от маринатата на артишока, добавят се артишокът и чесънът.
4
Паста с гуанчале и артишок 4
След 1–2 минути се деглазира с виното.
5
Паста с гуанчале и артишок 5
Щом се редуцира, се налива сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Паста с гуанчале и артишок 6
Пастата се сварява в подсолена вода до степен ал денте. Отцежда се и се добавя към соса. Готви се 1–2 минути. Ако има нужда се налива от водата от варенето на пастата.
7
Паста с гуанчале и артишок 7
Поръсва се с настърганата лимонова кора и наситнен магданоз, дърпа се от огъня.
8
Паста с гуанчале и артишок 8
Сервира се с настъргано сирене „Пекорино“.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2018
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: