Паста с грах

С кайма и подбрани подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за сместа за наденици:
500 г свинска плешка
1 ч. л. семена от резене
3-4 зърна бахар
10 г сол
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
тънки свински черва

за пастата:
400 г спагети
200 г замразен грах
300 г от каймата за наденици
100 г сирене „Пармезан“
1 глава лук
2 скилидки чесън
40 г сушени домати (в зехтин)
200 мл течна животинска сметана
30 мл зехтин
200 мл бяло вино
4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с грах
Нарежете месото на кубчета с големина 2-3 см.
2
Паста с грах 2
Счукайте резенето и бахара в хаванче. Овкусете месото със сол, резенето, бахара и прясно смлян черен пипер.
3
Паста с грах 3
Смелете месото. Заделете 300 г за пастата (защото за нея не е необходимо да е в черва). Останалото количество напълнете в тънки свински черва и оформете наденички за скара, например.
4
Паста с грах 4
Нарежете на ситно лука и чесъна. Половината грах пасирайте със сметаната.
5
Паста с грах 5
В дълбок тиган загрейте зехтина. С лъжица слагайте от каймата и гответе на умерен огън до златисто. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.
6
Паста с грах 6
Налейте виното. Прибавете пасирания със сметаната грах, нарязаните на ситно сушени домати и оставете на слаб огън.
7
Паста с грах 7
Сварете спагетите до степен ал денте в голяма тенджера с вода и морска сол.
8
Паста с грах 8
Сипете останалия грах в соса, овкусете с мащерката, сложете сварените спагети.
9
Паста с грах 9
Настържете пармезана, заделете малко за украса, а останалия разбъркайте със спагетите. Налейте 1–2 черпака от водата от варенето и разбъркайте хубаво.
10
Паста с грах 10
Подправете със сол и пипер на вкус. Сервирайте спагетите със заделения настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: