Паста с червено вино

Основният вкус тук идва от виното, така че не правете компромис при избора му
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2013
Паста с червено вино
 
Необходими продукти:
400 г спагети
2 скилидки чесън
2 люти чушки „Пеперончини”
500 мл червено вино „Кианти класико“
3 с. л. краве масло
1/2 ч. ч. зехтин „Екстра върджин”
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с червено вино

Пастата се сварява в подсолена вода. Трябва да е твърдо сварена.

 


2
Паста с червено вино 2

Чесънът се наситнява и се запържва в загрятия на умерен огън зехтин. Когато леко промени цвета си, се слагат стритите чушлета. Налива се виното.

 


3
Паста с червено вино 3

Сварената паста се отцежда и сипва във винената смес.

 


4
Паста с червено вино 4

Щом спагетите омекнат, съдът се сваля от огъня, добавя се маслото и се овкусява със сол и черен пипер.

 



Съвет: Ако течността изври преди да е готова пастата, се налива още малко вино.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: