Паста с бекон и грах

Вкусна, артистична и лесна рецепта, която определено ще разнообрази менюто ви
Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2013
Паста с бекон и грах
 
Необходими продукти:
500 г талиатели
400 г замразен грах
100 г бекон „Панчета“
100 г сирене „Пармезан“
1 глава лук
100 мл пилешки бульон
40 г краве масло
4 стръка мента
5 с. л. морска сол за варенето
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с бекон и грах

Пастата се сварява ал данте в голяма тенджера с вода, заедно с морксата сол.

 


2
Паста с бекон и грах 2

Лукът се нарязва наситно, беконът – на кубчета.

 


3
Паста с бекон и грах 3

В съд  с незалепващо покритие се слага беконът на умерен огън и се готви 5 минути. Добавя се лукът и се готви, докато омекне.

 


4
Паста с бекон и грах 4

Половината грах се пасира с горещия бульон.

 


5
Паста с бекон и грах 5

Пасираният грах се добавя към лука и бекона, заедно с останалия грах. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнената мента.

 


6
Паста с бекон и грах 6

Сварената паста се сипва в соса с грах, наливат се 1–2 черпака от водата от варенето. Добавят се настърганият пармезан (заделя се малко за украса) и маслото и се разбърква хубаво. Сервира се поръсена с настърган пармезан.


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2018
Не ми допадна.
10.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2015
Страхотно и много вкусно, дори и със сушена мента;)
9.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2014
Много вкусно, лесно и интересно. Не бях яла паста с грах до сега :-)
8.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
Като добавка към тази рецепта може да добавите и чери доматки. Става вълшебно!
7.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: