Паста „Пица”

Оригинална комбинация 2 в 1
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г тънки спагети
80 г салам „Пеперони”
10 печени червени чушки
50 г сушени домати
4 скилидки чесън
1 ч. л. сух риган
300 г кашкавал
2 люти чушлета „Пеперончини“
40 мл зехтин „Екстра върджин”
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста „Пица”
Спагетите се сваряват в 5 л подсолена вода и се отцеждат.
2
Паста „Пица”  2
Половината зехтин се сгорещява, дърпа се от огъня и вътре се сипват смачканият с преса чесън, наситнените пеперончини и половината риган. Изсипва се върху пастата и се разбърква.
3
Паста „Пица”  3
Спагетите се прехвърлят в тава за печене, овкусяват се със сол и черен пипер, поливат се с останалия зехтин и се разбъркват.
4
Паста „Пица”  4
Слагат се нарязаните наедро сушени домати и чушки, мазнината от сушените домати и настърганият кашкавал.
5
Паста „Пица”  5
Отгоре се разпределя нарязаният натънко салам, поръсва се с останалия риган и се пече около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2018
Добра рецепта за разнообразяване на спагетите! Вместо салам нарязах наденица. Люто не обичам и не слагам. Сложих два различни вида кашкавал плюс мъничко синьо сирене (иначе казано каквото имаше в хладилника) и стана чудесно.
7.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2015
Много бърза рецепта, която дава и супер резултати! Аз добавих към спагетите едно разбито яйце и настърган чедър.
6.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2015
Станаха много хубави
5.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Страхотна рецепта! Замених червените чушки със зелени, риганът с босилек, а лютите чушлета с друг сорт, защото приготвянето на рецептата дойде спонтанно. Но се получи, и то много добре. Поздрави за идеята!
4.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2014
Много вкусна рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: