Паста пене с пилешко

Вкусна рецепта за паста пене
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 10.07.2023
Паста пене с пилешко
 
Необходими продукти:
1 пакет паста пене
500 г пилешки гърди
1 глава лук
2 скилидки чесън
250 г чери домати
50 г сушени домати
100 г микс маслини
1 ½ с.л. сол
черен пипер на вкус
3 с.л. зехтин
125 г моцарела
1 ч.л. сушен риган
пресен босилек за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Пилешките гърди се сваряват в подсолена вода за 10-15 минути.
Пастата се сварява в подсолена вода според инструкциите на опаковката.

2
Лукът се нарязва на ситно, чесъна на филийки, чери доматите се разполовяват, сушените домати се нарязват на ивички, половината от маслините на шайби.


3
Зехтинът се загрява в дълбок тиган или тенджера и лука се запържва за 4-5 минути, докато омекне. Добавя се чесъна и се запържва за още 1 минута.
4
При непрекъснато бъркане се добавят чери доматите, сушените домати, маслините и свареното пилешкото, нарязано на едри кубчета. Овкусява се със сол, черен пипер и сушен риган. Готви се за около 5-6 минути.




5
Накрая се добавя сварената паста пене и се разбърква, за да се смесят вкусовете. Накъсаната моцарелата се слага отгоре и се разбърква добре, за да се разтопи.
6
Пастата се сервира гореща с листа пресен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: