Паста флора

Гръцки свеж сладкиш
ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.03.2015
Паста флора
 
Необходими продукти:
100 г пудра захар
200 г краве масло (на стайна температура)
300 г брашно (+ малко за поръсване)
1 ч. л. бакпулвер
1 яйце
400 г мармалад (от малини, ягоди, праскови)


Начин на приготвяне:
1
Маслото се нарязва на кубчета и заедно със захарта, брашното, яйцето и бакпулвера се разбива с миксер, до получаване на гладко тесто.
От готовото тесто се отделя малка топка и се прибира в хладилника.
2
Алуминиева тавичка за еднократна употреба се поръсва с брашно и останалото тестото се разпределя по цялото й дъно с пръсти.
3
Мармаладът се нанася равномерно върху тестото, като от всеки край се оставят по около 5 мм (там ще се залепват лентичките).
4
От тестото, което е било в хладилника, се оформят лентички. Разпределят се върху мармалада, като в краищата се притискат добре, за да залепнат.
5
Сладкишът се пече около 45-50 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.

Готовият сладкиш се оставя да се охлади добре, след което се нарязва и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: