Паста със зеленчуци по азиатски

Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2009
Паста  със зеленчуци по азиатски
 
Необходими продукти:
1 пакет фарфали
1 краставица
3 моркова
3 зелени чушки
2 тиквички
2–3 домата
200–300 г гъби
7 скилидки чесън
4 с. л. бяло вино
1/2 лимон
1 ч. л. вегета
1 с. л. пчелен мед
100 г кашу
100 г стафиди
2 с. л. соев сос
1 с. л. зехтин
копър и магданоз на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пастата се сварява и се оставя настрана.
2
В дълбок тиган със зехтина се запържват морковите. Добавят се нарязаните на кубчета краставици, домати, тиквички, гъби, чушки и чесън. Сипват се бялото вино и соевият сос, а вместо сол се слага вегетата. Накрая се добавят медът и кашуто. Всичко се задушава, като малко преди сместа да се свали от огъня, се слагат и стафидите.
3
Добавят се нарязаният на кубчета лимон, накълцани магданоз и копър и се оставя за още 2–3 минути на силен огън.
4
Сервира се в големи плитки чинии, като пастата се слага за канапе, а върху нея се изсипват зеленчуците. Съотношението е 1:3.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: