Пасирана леща по измирски

Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2004
Пасирана леща по измирски
 
Необходими продукти:
600 г оранжева леща
2 моркова
1 глава лук
1 картоф
50 г краве масло
2 кубчета телешки бульон
30-40 г маргарин
3 с. л. брашно
1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Пасирана леща по измирски
В голяма тенджера се загряват маслото и маргаринът. Лукът се разрязва на полумесеци, морковите - на колелца и се запържват в нагорещената мазнина.
2
Пасирана леща по измирски 2
Слага се лещата, наливат се 1 л телешки бульон и сокът на 1/2 лимон и се прибавят няколко нарязани на кубчета картофи, за да стане по-гъста супата. Оставя се да ври около 20 минути, след което се прецежда през цедка и се пюрира.
3
Пасирана леща по измирски 3
В тенджера със сгорещен маргарин се запържва брашното, като се бърка непрекъснато. С черпак се сипва пюрираната супа, посолява се и се оставя още 10-15 минути на слаб огън. Супата се сервира с резен лимон и кротони.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: