Пащицада

Мариновано телешко по далматински
Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг телешка плешка
2 глави лук
4 скилидки чесън
1/2 глава целина
2 моркова
100 г бекон (цяло парче)
200 мл червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус
60 мл зехтин
300 мл телешки бульон
400 мл десертно вино
80 г стафиди
100 г сушени сини сливи
1/4 ч. л. индийско орехче
1 ч. л. захар

за гарнитурата:
1,5 кг картофи
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пащицада
В месото се правят малки разрези и в тях се слагат обелените и нарязани скилидки чесън и част от бекона, нарязан на кубчета.
2
Пащицада 2
Залива се с оцета и 200 мл вода и се оставя за една нощ в хладилник, да се маринова.
3
Пащицада 3
След това се подсушава и се подправя със сол и черен пипер, намазва се с половината от зехтина и се пържи до златисто от всички страни в подходящ голям съд.
4
Пащицада 4
Отстрани в съда се сипва останалият зехтин и се запържват лукът, целината и останалият бекон, предварително нарязани на кубчета и настърганите моркови.
5
Пащицада 5
Когато станат златисти се добавя захарта, наливат се бульонът и виното и зеленчуците се овкусяват със сол и черен пипер.
6
Пащицада 6
Съдът се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече в загрята на 160 градуса фурна без вентилатор за около 2 часа и 40 минути – докато месото омекне.
7
Пащицада 7
Фолиото се отстранява и месото се изважда. Слагат се сушените сливи, стафидите и индийското орехче.
8
Пащицада 8
Месото се нарязва и се връща в съда, полива се със соса от печенето и се допича за още 30 минути на 180 градуса.
9
Пащицада 9
Картофите за гарнитурата се нарязват на големи кубчета, поливат се със зехтина, подправят се със сол и черен пипер и се пекат 1 час и 30 минути във фурната с месото. По желание се гарнират с наситнен магданоз.
10
Пащицада 10
Месото се сервира със соса и картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2015
Уникална рецепта ;)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2015
Задължително :) Благодаря за отговора
3.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2015
Да, Боряна, може да използваш свинско месо, вместо телешко, като имаш предвид, че в такъв случай времето за печене ще бъде малко по-кратко и крайният резултат също така ще е по-различен на вкус. Ще се радваме, накрая да споделиш резултата с нас.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2015
мога ли да използвам свинско?
1.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2014
чудесно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: