Пържолки с гъби, топено сирене и сметана

Вкусна и лесна рецепта
Източник: Лука Петричев
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.12.2015
Пържолки с гъби, топено сирене и сметана
Пържолки с гъби, топено сирене и сметана
Пържолки с гъби, топено сирене и сметана
Пържолки с гъби, топено сирене и сметана
Пържолки с гъби, топено сирене и сметана
 
Необходими продукти:
8 свински вратни пържоли (без кост)
200-300 г пресни гъби
1 топено сирене
200 мл готварска сметана
1 с. л. брашно
100 г кашкавал
соев сос, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пържолите се начукват леко, поръсват се със сол и черен пипер и се мариноват в соевия сос за 10-15 минути.

2
В намазнена тавичка редим пържолите и отгоре слагаме нарязаните гъби и топено сирене.

3
Наливаме вода, колкото да покрие продуктите, покриваме тавата с алуминиево фолио и печем в загрята на 180 градуса фурна.

4
15 минути преди ястието да стане готово наливаме сметаната, разбита с 1 с. л. брашно.
5
Отгоре настъргваме кашкавала и допичаме до зачервяване, без фолио.
Бон апети!


Съвети:
Внимавайте със солта, защото соевият сос също е много солен.

Може да промените количеството на продуктите по ваш вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2016
Стана много вкусно. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: