Пържоли с кисело зеле по лъкенски

Гост: Роси Пейчева
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2008
Пържоли с кисело зеле по лъкенски
 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
4-5 пържоли от свински врат
4 пържоли от пилешки гърди
100 г луканка
2-3 с. л. олио
черен и червен пипер, сол и кимион на вкус
1 морков
1 глава лук
250 г кайма
100 г ориз
1 с. л. олио
джоджен, комион и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пържоли с кисело зеле по лъкенски
Каймата и оризът се смесват в дълбока купа.
2
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 2
Прибавят се джодженът, кимионът, черният пипер, настърганият морков и нарязаният наситно лук.
3
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 3
Сместа се разбърква, след което се сипва олиото.
4
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 4
Плънката се завива в листа от киселото зеле, така че да се получат малки сармички (станимашки).
5
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 5
Останалата част от зелето се нарязва наедро.
6
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 6
Част от зелето се слага на дъното на гювеч. Свинските пържоли се овкусяват с черен пипер, червен пипер, сол и кимион и половината от тях се поставят върху зелето в гювеча.
7
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 7
Прави се втори пласт зеле, който се покрива с поръсените с черен пипер, червен пипер, сол и кимион пържоли от пилешки гърди.
8
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 8
Върху пилешкото месо се поставя зеле и се нареждат нарязаните парченца луканка.
9
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 9
Останалите свински пържоли се слагат върху луканката и се покриват със зелевите сармички.
10
Пържоли с кисело зеле по лъкенски 10
Прибавят се олиото и малко вода, след което ястието се покрива с един голям лист кисело зеле. Пече се около 2 часа във фурна на 150 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: