Пържено зеле по китайски

Бърза рецепта за любителите на пикантния вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 малка глава прясно зеле
200 г свински гърди (без кост)
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 голяма червена люта чушка
1 връзка пресен лук
3 с. л. олио
2 с. л. соев сос
1 с. л. тъмен балсамов оцет
1/2 ч. л. сечуански пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пържено зеле по китайски
Зелето се реже на тънки ивици, поръсва се със сол и леко се смачква с ръце. След това се отцежда от отделилата се вода.
2
Пържено зеле по китайски 2
Джинджифилът и чесънът се обелват и заедно с лютата чушка се нарязват на ситно.
3
Пържено зеле по китайски 3
Месото се нарязва на тънки ленти и се запържва в сгорещеното олио до златисто.
4
Пържено зеле по китайски 4
Добавят се чесънът, джинджифилът и чушката.
5
Пържено зеле по китайски 5
Щом се запържат, се прибавя и зелето. Готви се 5–10 минути, при непрестанно бъркане. Овкусява се със соевия сос, стритият сечуански пипер, балсамовия оцет и сол. Разбърква се и се готви още около минута.
6
Пържено зеле по китайски 6
Поднася се с нарязан косо на парчета пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2017
Различно и вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2017
Много добро на вкус! Нещо по различно от традиционното зеле. Всички го харесаха. Браво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


275 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: