Пържено мляко

Любопитен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
180 г брашно (+ за овалване)
150 г галета
150 г захар
140 г краве масло (+ за намазване)
4 яйца
1 пръчка канела
1 ванилия
кората от 1/2 лимон
олио за пържене на маслена баня

за поръсване:
пудра захар
канела


Начин на приготвяне:
1
Пържено мляко
Млякото се кипва с канелата, ванилията и лентички лимонова кора. Котлонът се изключва. Съдът се похлупва и се оставя така, докато млякото се ароматизира добре. След това се прецежда.
2
Пържено мляко 2
Брашното се запържва в сгорещеното масло. Когато промени леко цвета си, се прибавя захарта.
3
Пържено мляко 3
Малко по малко се налива от млякото, като се бърка непрекъснато. Огънят трябва да е умерен. Когато кремът се сгъсти достатъчно, съдът се оттегля от котлона.
4
Пържено мляко 4
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се прибавят към крема един по един, при постоянно разбъркване, може и с миксер.
5
Пържено мляко 5
Кремът се изсипва в намазана с масло керамична тава, заравнява се и се покрива с прозрачно фолио. Оставя се да се охлади на стайна температура, а след това се слага в хладилник за 2 часа.
6
Пържено мляко 6
Белтъците се разбиват леко. Олиото се загрява в дълбок съд, до температура 180 градуса. От крема се оформят топки, които се овалват в брашно, потапят се в белтъците и се покриват с галета.
7
Пържено мляко 7
Пържат се на маслена баня до златистокафяво.
8
Пържено мляко 8
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервират се, поръсени със смес от захар и канела.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2016
спазих рецептата стриктно но вкуса си остана отвратителен
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: