Пържени воденички по корейски

Вкусна идея, вдъхновена от азиатската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 01.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки воденички
30 г пресен джинджифил
30 мл сусамово олио
30 мл соев сос
30 мл олио
2 зелени люти чушки
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава чесън
1 глава лук
1/4 ч. л. корейски лют червен пипер
2 зърна бахар
1 звездовиден анасон
сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пържени воденички по корейски
Воденичките се измиват и се сваряват във вода до готовност, заедно с нарязания на едро джинджифил, анасона и бахара, за около 40 минути.
2
Пържени воденички по корейски 2
Една скилидка чесън се стрива на паста, а останалите се режат на едро.
3
Пържени воденички по корейски 3
Половината от сусамовото олио и от соевия сос се разбърква с пастата от чесън. С получената смес се заливат отцедените воденички. Разбъркват се и се оставят да се мариноват за кратко.
4
Пържени воденички по корейски 4
Лукът се реже на полумесеци, лютите чушки – на шайби, а сладките чушки – на едри кубчета.
5
Пържени воденички по корейски 5
В уок се загрява олиото и в него се запържват чесънът, лукът и чушките.
6
Пържени воденички по корейски 6
Добавят се воденичките и се запържват до златисто.
7
Пържени воденички по корейски 7
Дърпат се от огъня и се поръсват с червения пипер и останалите соев сос и сусамово олио.
8
Пържени воденички по корейски 8
По желание се поднасят със запечен сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: