Пържени ребърца по сечуански

Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2004
Пържени ребърца по сечуански
 
Необходими продукти:
1 кг свински гърди

за маринатата:
1 с. л. кафява захар (бяла захар)
2 с. л. соев сос
1 к. ч. бяло вино
1 корен джинджифил (1/2 ч. л. сух)
1 ч. л. лют сос
1 с. л. ябълков оцет

за соса:
2-3 с. л. олио
1 люта чушка
2 скилидки чесън
1 с. л. соев сос
2 с. л. оцет
2 с. л. захар
5 с. л. кетчуп
1 глава кромид лук
1 ч. ч. олио
1 корен джинджифил (1/2 ч. л. сух)


Начин на приготвяне:
1
Пържени ребърца по сечуански
Месото заедно с костите се нарязва на продълговати парчета с помощта на остър нож. Поставят се в тенджера, заливат се с вода и след като кипне, се варят около 30 минути.
2
Пържени ребърца по сечуански 2
Обеленият и ситно накълцан корен джинджифил за маринатата се смесва с виното и всички останали продукти и се разбърква. С готовата марината се заливат сварените и изцедени ребърца и се оставят да отлежат около 10 минути.
3
Пържени ребърца по сечуански 3
Олиото се сгорещява силно и в него се слагат отцедените от маринатата ребърца. Пържат се около 3-4 минути, като от време на време се разбъркват и се заливат с горещата мазнина.
4
Пържени ребърца по сечуански 4
Сосът се приготвя, като нарязаните надребно лук, чесън и джинджифил се запържват в сгорещеното олио за 2-3 минути, добавят се всички останали продукти и се разбърква няколко пъти. Захлупва се и се оставя да престои 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: