Пържени пилешки дробчета

Бързо и лесно предястие, подходящо мезе за мача по телевизията
Източник: Ива Славова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.02.2016
Пържени пилешки дробчета
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета
50 мл соев сос
100 г брашно
50 г чубрица
2 щипки сол
1 щипка черен пипер
50 г универсална подправка за месо
1 лимон
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Дробчетата се почистват внимателно в гевгир и се разделят на парченца.
2
Слагат се в купа и се овкусяват със соев сос.

3
В брашното се прибавят всички подправки и се разбъркват до хомогенизиране.

4
Дробчетата се овалват в брашното и се пържат до готовност.

5
Поднасят се с парченца лимон и стръкчета магданоз за украса.



Съвети:
Почистете внимателно дробчетата преди да ги сготвите.

Отцедете готовите дробчета от излишната мазнина върху кухненска хартия.

С биричка „вървят“ перфектно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: