Пържени лучени кръгчета

Перфектни за биричка и не само
Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2012
Пържени лучени кръгчета
 
Необходими продукти:
3 глави лук
1/2 ч. ч. брашно
1/4 ч. ч. царевично нишесте
1 ч. ч. газирана вода
2–3 ч. ч. галета
сол на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пържени лучени кръгчета

Брашното се смесва с нишестето и се добавя газираната вода. Разбърква се и се оставя за кратко.


2
Пържени лучени кръгчета  2

Лукът се нарязва на шайби и се разделят на пръстени.


3
Пържени лучени кръгчета  3

Овалват се в сместа с брашно и нишесте, а след това в галетата.


4
Пържени лучени кръгчета  4

Пържат се в загрято олио за 2–3 минути, до златисто. След това се слагат върху скара, за да се отцедят от мазнината. Овкусяват се със сол и се поднасят.


 


Съвети: Чудесно мезе към ледено студена бира. Комбинират се добре с бургери, стекове, телешки дроб.

Отцеждат се върху решетка, а не върху кухненска хартия, защото ще омекнат, а целта е да бъдат хрупкави.



Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2018
В началото станаха много добре, към края обаче течната панировка остана повече в чинията с галетата, но пак стана:)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2016
обожаваме ги вкъщи :)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2014
Към брашното и нишестето прибавих малко чер пипер и една идея къри .... Стана суперско.
3.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2013
Страхотни и хрупкави, много ги обичаме в мойто семейство! Също така са и много подходящо мезе за бяло вино, ракия и бира.
2.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
Перфектни са за бирична подкрепям
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: