Пържени кюфтета

Сочни кюфтенца, с вкус от детството
Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 22.12.2016
Пържени кюфтета
Пържени кюфтета
 
Необходими продукти:
1 кг смляно месо (400 г свинска плешка,
400 г свински гърди, 200 г свински джолан)
500 мл вода (студена)
2 яйца
1/2 ч. ч. галета
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. черен пипер
2 глави лук
4 с. л. кисело мляко
1/2 ч. л. сода бикарбонат
сол на вкус
олио за пържене

за гарнитура (по желание:)
1-2 сухи люти чушлета
1/2 връзка магданоз
6-7 глави лук
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Каймата се разбърква с вилица, като малко по малко се налива водата (необходим е около половин час), докато сместа поеме водата напълно.
2
Содата се разбърква с киселото мляко и се прибавя към каймата.
3
Добавят се и останалите продукти и се размесва добре.
4
Прибира се в хладилник поне за 1 час. (Ако имате време, е по-добре, да оставите каймата в хладилник за 3-4 часа.)
5
Изважда се от хладилника и с мокри ръце се оформят кюфтета. Оставят се на стайна температура около половин час.

6
Пържат се на маслена баня в добре загрято олио.

7
По желание се поднасят с пържен лук и се гарнират с наситнени люти чушки и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2020
Страхотни са! Благодаря ви за рецептата.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2019
Направих ги без лук. Супер са.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: