Пържени краставици с бекон и лук

ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.11.2011
Пържени краставици с бекон и лук
 
Необходими продукти:
0,800 гр. краставици
0,200 гр. пушен бекон
2 глави лук
връзка копър
черен пипер
сол
масло
зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пържени краставици с бекон и лук

Краставиците се обелват и нарязват наполовина. С лъжица се издълбава меката част, след

което се нарязват на полумесеци с дебелина 3 - 4 мм. Поставят се в гивгир и се поръсват с

малко сол. Оставят се да се изцедят добре в продължение на 2 - 3 часа.


2
Пържени краставици с бекон и лук

Олиото и маслото се сгорещяват в тиган. Първо се поставя нарязания на полумесеци лук и бекона, а малко след това

се добавят и краставиците. Запържват се докато в тигана остане само мазнина. Прибавя се черния пипер и солта. При сервиране се поръсва с пряснонарязания копър.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: