Пържени картофи с пикантен сос (пататас бравас)

По рецепта, вдъхновена от испанската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
зехтин за пържене на маслена баня

за соса:
400 г домати на кубчета (от консерва)
3 скилидки чесън
1/2 глава червен лук
1 дафинов лист
2 с. л. зехтин
1 с. л. червен пипер (или 1 с. л. пушен)
1 ч. л. захар
1/4 ч. л. кайенски пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пържени картофи с пикантен сос (пататас бравас)
Картофите се белят и се режат на големи кубчета. Пържат се на няколко пъти в сгорещения зехтин до полуготовност, за около 8 минути.
2
Пържени картофи с пикантен сос (пататас бравас) 2
Изваждат се в цедка, за да се отцедят от излишната мазнина.
3
Пържени картофи с пикантен сос (пататас бравас) 3
Лукът и чесънът за соса се наситняват и се запържват в зехтина.
4
Пържени картофи с пикантен сос (пататас бравас) 4
Прибавят се дафиновият лист, червеният пипер, кайенският пипер, доматите, 100 мл вода, сол на вкус и захарта.
5
Пържени картофи с пикантен сос (пататас бравас) 5
Готви се около 15 минути, дърпа се от огъня и сосът се прецежда през едра цедка.
6
Пържени картофи с пикантен сос (пататас бравас) 6
Картофите се пържат още веднъж – до готовност. Изваждат се и се отцеждат от излишната мазнина, след което се посоляват.
7
Пържени картофи с пикантен сос (пататас бравас) 7
Сервират се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2018
Тези картофки са много вкусни. Вместо да ги пържите два пъти, може първо да ги сварите за 5 минути във вряща вода и след това да изпържите до златисто.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: