Пържени калмари

Вкусни, сочни и лесни за приготвяне калмари
Източник: Косатката
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.05.2022
Пържени калмари
 
Необходими продукти:
5 калмара
300 г царевично брашно
2 ч.л. сол
2 ч.л. бял пипер
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Опашките на калмарите се отрязват с остър нож. Калмарите се почистват от вътрешностите и от хрущяла, горната ципа се оставя. Нарязват се на колелца с широчина сантиметър и половина.
2
Така подготвените калмари се овкусяват със смес от бял пипер и сол. След това се овалват в царевичното брашно. Пържат се в загрят тиган с олио по една минута от всяка страна.
3
Изпържените калмари се вадят върху хартия, за да се отцедят от мазнината. Сервират се веднага.
4
Съвети:
За да изчистите замразените калмари бързо, извадете ги в купичка и ги залейте с вряла вода. Почти цялата им кожа, която прилича на ципа, веднага се свива, а останалата можете да почистите с ръце. За целта излейте врялата вода и чистете калмарите под течаща вода, като с ръце отстранявате остатъците от ципата.
След това отстранете прозрачния гъвкав гръбнак на калмара и вътрешностите. Измийте добре отново с течаща вода.

Съвет:
За да изчистите замразените калмари бързо, извадете ги в купичка и ги залейте с вряла вода. Почти цялата им кожа, която прилича на ципа, веднага се свива, а останалата можете да почистите с помощта на ръцете си. За целта излейте врялата вода и чистете калмарите под течаща вода, като с ръце отстранявате остатъците от ципата. След това отстранете прозрачния гъвкав гръбнак на калмара и вътрешностите. Измийте добре отново с течаща вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: