Пържени филийки със сладко от праскови

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2010
Пържени филийки със сладко от праскови
 
Необходими продукти:
3 листа индрише
6 филии сух хляб
4 яйца
50 мл прясно мляко
200 г захар
400 г праскови
2 с. л. краве масло
150 мл олио
1 щипка канела


Начин на приготвяне:
1
Яйцата, млякото, 50 г от захарта и канелата се разбиват и в тях се потапят филийките хляб, нарязани на триъгълници или в друга форма по желание.
2
Маслото и олиото се смесват. Мазнината се сгорещява и филийките се пържат по 2–3 минути от всяка страна до златисто. Изваждат се и се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
3
Прасковите се белят, режат се на кубчета и се добавят към предварително приготвения сироп от останалата захар и 100 мл вода. Варят се 10–15 минути. Добавя се наситненото индрише.
4
Преди поднасяне филийките се заливат със сладкото или то се поднася в отделна чинийка.
 
Съвет:
Филийките може да се поднесат гарнирани и с плочка сирене.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2015
Любимите пържени филийки,но със сладко по избор
1.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2015
Обожаваме тази закуска.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: