Пържени филийки със сироп и круши

Изпържени в масло триъгълни филийки, полети с ароматен сироп от портокал, поднесени с поширани круши
Източник: Бон Апети
Дата: 21.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 круши
3–4 с. л. прясно мляко
1–2 яйца
6 филийки хляб за тостер
сокът от 1 портокал
кората от 1/2 портокал
1/2 капсула ванилова есенция
2 с. л. натурално нишесте
2–3 щипки смляно индийско орехче
5–6 с. л. захар
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пържени филийки със сироп и круши
Крушите се измиват, почистват се от семето и се нарязват на филийки. Нишестето се накисва в 2–3 с. л. вода.
2
Пържени филийки със сироп и круши 2
В малка тенджера с 1 ч. ч. кипяща вода се сипва захарта, добавят се портокаловият сок, наситнената портокалова кора и се поръсва с индийското орехче. Оставя се да ври 3–4 минути.
3
Пържени филийки със сироп и круши 3
В сиропа се налива нишестето и се кипва отново. Щом сместа се уплътни, се ароматизира с ванилова есенция.
4
Пържени филийки със сироп и круши 4
Тенджерата се оттегля от котлона и филийките круши се поставят в готовия сироп.
5
Пържени филийки със сироп и круши 5
Яйцата се разбиват в купа с прясното мляко. Нарязаните на триъгълници филийки се овалват в получената смес и се пържат в предварително загрят намазнен тиган.
6
Пържени филийки със сироп и круши 6
Филийките се сервират със сиропа от круши и се гарнират с пошираните плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


283 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: