Пържен ориз със свинско по тайландски

Тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2008
Пържен ориз със свинско по тайландски
 
Необходими продукти:
100 г свинско месо
200 г сварен ориз
2 скилидки чесън
1 домат
1/2 глава лук
1/2 морков
1 яйце
6-8 листа пресен босилек
5 с. л. олио
1 с. л. соев сос
1 с. л. захар
1/2 ч. л. натриев глутамат
1/2 ч. л. сол
чили сос на вкус
пресен магданоз
1 краставица
пресен лук


Начин на приготвяне:
1
Пържен ориз със свинско по тайландски
Месото се нарязва на дребни късчета и се маринова със соевия сос, след което се оставя да отлежи 30 минути.
2
Пържен ориз със свинско по тайландски 2
Олиото се сгорещява в уок, добавят се месото и яйцето и се разбърква.
3
Пържен ориз със свинско по тайландски 3
След 3-4 минути се слагат нарязаните надребно чесън и лук, настърганият морков, накъсаните листа босилек и разрязаният на четири домат. Пържат се 2-3 минути, като се бъркат непрекъснато.
4
Пържен ориз със свинско по тайландски 4
Оризът се смесва с поомекналите зеленчуци и се натиска с шпатула. Подправя се с чили сос, соев сос, захар, сол и натриев глутамат и се разбърква няколко минути.
5
Пържен ориз със свинско по тайландски 5
Ястието се сервира гарнирано с пресен магданоз, половин лайм, резени краставица и стръкове пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: