Пържен ориз с яйца

Източник: Бон Апети
Дата: 11.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ориз “Басмати”
2 яйца
3-4 стръка лук
2 скилидки чесън
8 с. л. олио
1 ч. л. соев сос
1 щипка натриев глутаминат


Начин на приготвяне:
1
Пържен ориз с яйца
Оризът се измива много добре, залива се с вряла вода, която да го покрива два пръста, посолява се. Кипва се и къкри, докато оризът поеме водата. След това съдът се оттегля от котлона и се захлупва за 10 минути.
2
Пържен ориз с яйца 2
Яйцата се разбиват със соев сос и се изливат в предварително загрятото в уок олио (2 с. л.), като се разпределят добре по страните на съда, за да се получи колкото се може по-тънък омлет. Изважда се така, че да се навие руло.
3
Пържен ориз с яйца 3
Наситненият чесън и част от нарязания надребно пресен лук се запържват за 1 минута в 6 с. л. предварително загрято в уок олио. Поръсва се с натриев глутаминат и сол.
4
Пържен ориз с яйца 4
Изсипва се оризът. Размесва се с мазнината, добавят се наситненият омлет и останалият пресен лук. Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2018
Ето го и резултатът!
5.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2018
Хареса ми!!! Оризът стана невероятно пухкав и мек. Направих рецептата с едно яйце, защото сложих мааалко по-малко ориз от показаното тук, без натриев глутаминат и моя добавка - четвъртин парче зелена чушка, нарязана на много дребно. Смятам обаче да добавя още соев сос и да не слагам 2, а 1 скилидка чесън следващия път (прекалено ми идва). Иначе наистина АДМИРАЦИИ!
4.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2017
Без щипка натриев глутаминат.
3.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2016
Ориза стана невероятно вкусен. Добавих половин кубче бульон докато се вари и после сложих още соев сос докато се пържи. Да си оближеш пръстите
2.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2016
В момента се готви :))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: