Пържен боб по селски

Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2003
Пържен боб по селски
 
Необходими продукти:
200 г смилянски боб
1 морков
1 глава кромид лук
1 к. ч. олио
2 с. л. доматено пюре
бялата част от 1 стрък праз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. сух магданоз
1 стрък целина


Начин на приготвяне:
1
Пържен боб по селски
Фасулът се сварява по стандартната процедура в 3 различни води, без да се посолява, като няколко черпака от бульона се заделят. Лукът се нарязва наситно, а морковът се настъргва.
2
Пържен боб по селски 2
В сгорещеното олио за около минута се запържват лукът и морковът, прибавя се свареният и добре изцеден фасул и се поръсва с нарязаната наедро целина и останалите подправки.
3
Пържен боб по селски 3
Разрежда се с разтвореното в малко вода доматено пюре и заделения бульон от фасула и се оставя да поври, докато остане на мазнина. Сервира се поръсено с накълцан праз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: