Пармиджана ди меландзане

Една традиционна рецепта, приготвяна в цяла Южна Италия, която може да се нарече вегетарианска лазаня.
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 05.05.2017
Пармиджана ди меландзане
Пармиджана ди меландзане
 
Необходими продукти:
2 патладжана
1 консерва домати (цели)
1 щипка захар
1 яйце
1-2 опаковки сирене „Моцарела“
150 г сирене „Пармезан“
10-15 листенца пресен босилек
брашно
сол
олио


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се режат на кръгчета, поръсват се със сол и се оставят за десетина минути, да се отцедят от горчивия сок. Ще забележите, че се образуват малки капчици по повърхността им. Това е целта. След това ги изплакваме от излишната сол и ги подсушаваме и от двете страни с кухненска хартия. Овалват се в малко брашно и се пържат на умерен огън в тенджера, докато леко порозовеят.
2
Доматите от консервата се режат на ситно, добавя се малко захар. Заделяме 1/3 от сместа, а в останалата добавяме разбитото яйце.
3
Сглобяваме ястието, като най-отдолу слагаме доматен сос (с яйце), отгоре редим патладжани, нарязана моцарела и поръсваме с настърган пармезан. Следват босилек и доматен сос (без яйце). Повтаряме отново, до изчерпване на продуктите. Завършваме с доматен сос и поръсваме обилно с настърган пармезан.


4
Ястието се пече около 25-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2018
Страхотна рецепта, браво!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2018
Нямах пармезан. Кашкавала е едам. Вкусът е фантастичен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: