Пърленки със сирене

Източник: Даниела Милева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.01.2017
Пърленки със сирене
 
Необходими продукти:
300 г бяло брашно
250 г типово брашно
100 г царевично брашно
200 мл топла вода
150 г кисело мляко
4 с. л. олио
20 г мая
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар

за плънката:
сирене
кашкавал (по желание)

за намазване:
краве масло


Начин на приготвяне:
1
Разтворете маята в топлата вода с малко захар, докато шупне.
2
От трите вида брашно, маята, киселото мляко, олиото, останалата захар и сол замесете еластично тесто.
3
Оставете го да втаса за 40 минути, покрито с кърпа.
4
След това го разделете на 12 равни топки.
5
Всяка топка разточете тънко върху повърхност, намазана с олио.
6
Сложете по средата малко натрошено сирене и по желание добавете настърган кашкавал.
7
Прегънете пърленките с плънката и ги разточете още веднъж, за да се изтънят.
8
Пърленките се пекат в загрят сух оребрен тиган с незалепващо покритие и когато са готови, се намазват веднага с малко масло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: