Пърленки с кашкавал и сирене

Топъл хляб на скара
Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2011
Пърленки с кашкавал и сирене
 
Необходими продукти:
500 г брашно
300 г кисело мляко
1 яйце
50 г кашкавал
50 г сирене
3 с. л. зехтин
20 г мая
1 с. л. сол
1 ч. л. захар
1/4 ч. л. сода бикарбонат
зехтин и масло за намазване
суха самардала и чесън за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Пърленки с кашкавал и сирене

Маята и захарта се слагат в 100 мл хладка вода.


2
Пърленки с кашкавал и сирене 2

В купа се слага брашното, прави се кладенче и се сипва киселото мляко. В него се поръсва содата (по този начин се гаси и тестото не киселее).


3
Пърленки с кашкавал и сирене 3

Добавят се яйцето, солта и зехтина. Разбърква се леко и се слага маята. Отново се разбърква, докато брашното поеме останалите продукти.


4
Пърленки с кашкавал и сирене 4

Тестото се прехвърля върху плот и се меси докато се получи средномеко тесто и не лепне по пръстите.


5
Пърленки с кашкавал и сирене 5

Поставя се в купа, завива се с фолио и се оставя да престои 30 минути на топло, за да втаса.


6
Пърленки с кашкавал и сирене 6

След това се разделя на 8 топки. Дъската и точилката, които ще се ползват се намазняват със зехтин и всяка топка се разточва леко.


7
Пърленки с кашкавал и сирене 7

В средата се поръсва с настърганите сирене и кашкавал и краищата се завиват навътре. Отново се разточва за кратко и пърленките се слагат на скарата.


8
Пърленки с кашкавал и сирене 8

Пекат се от двете страни до зачервяване.


9
Пърленки с кашкавал и сирене 9

Веднага се намазват с масло и се поръсват със суха самардала и пресован чесън. Поднасят се веднага.

 


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2020
Сготвени на тостер. Чудни са!
8.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2016
Рецептата е страхотна, пърленките станаха много сполучливи и вкусни !
7.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2016
Станаха много вкусни!
6.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2015
Май станаха!
5.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2015
Изпекох ги на грил тиган и станаха превъзходни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: