Парижки ньоки с тиквички

Интересно безмесно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г брашно
125 г краве масло
50 г сирене „Пекорино“
3 яйца
1/2 връзка див лук
1 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус

за соса:
200 г чери домати
150 г маслини „Каламон“ (без костилки)
1 тиквичка (тъмнозелена)
2 скилидки чесън
3 стръка босилек
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
50 г сирене „Пекорино“
листенца босилек


Начин на приготвяне:
1
Парижки ньоки с тиквички
В дълбок съд се наливат 220 мл вода. Прибавя се маслото и съдът се оставя на умерен огън.
2
Парижки ньоки с тиквички 2
Щом сместа кипне, се сипва брашното и се бърка, докато започне да се отлепва от стените на съда.
3
Парижки ньоки с тиквички 3
Тестото се овкусява с горчицата, настърганото сирене „Пекорино“, наситнения див лук, сол и черен пипер на вкус.
4
Парижки ньоки с тиквички 4
Разбива се с миксер до хомогенизиране, а през това време едно по едно се добавят и яйцата.
5
Парижки ньоки с тиквички 5
Тестото се прехвърля в пош и се оставя да се охлади. С помощта на поша се оформят парченца от тестото, като се режат през 1–2 см и се пускат в кипяща подсолена вода.
6
Парижки ньоки с тиквички 6
Ньоките се варят 2–3 минути и се изваждат. По желание се поливат със зехтин.
7
Парижки ньоки с тиквички 7
Тиквичката се реже на пръчици, чесънът и босилекът се наситняват, доматите и маслините се разполовяват.
8
Парижки ньоки с тиквички 8
Тиквичките се сотират в сгорещен зехтин, заедно с чесъна.
9
Парижки ньоки с тиквички 9
Посоляват се, добавят се маслините, доматите и черен пипер на вкус.
10
Парижки ньоки с тиквички 10
Слагат се сварените ньоки и се поръсва с настърганото сирене и босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2023
Препоръчвам, ястието е здравословно, свежо, много вкусно и красиво в чинията, а се прави толкова бързо, благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: