Парфе с малини

Елегантен, изящен и интересен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г замразени малини
100 г захар
1 пръчка канела
3/4 пакетче желатин

за парфето:
3 яйца
150 мл прясно мляко мляко
150 мл животинска сметана (+ за гарниране)
100 г захар (+ 1 с. л.)
1 пакетче желатин
2 с. л. нишесте
кората от 1 лайм


Начин на приготвяне:
1
Парфе с малини
Няколко по-здрави малини се заделят. Останалите се кипват със захарта, канелата и малко вода.
2
Парфе с малини 2
След това канелата се отстранява и сместа се пюрира. Прецежда се много добре, като малка част се запазва за крема.
3
Парфе с малини 3
Към малините на тънка струя се прибавя предварително накиснатият и след това разтопен желатин.
4
Парфе с малини 4
Сместа се налива в наклонени чаши. Слагат се и целите малини. Оставя се да се желира.
5
Парфе с малини 5
Яйцата се разделят, жълтъците се разбиват с нишестето и половината захар.
6
Парфе с малини 6
Млякото и сметаната се кипват. Наливат се към жълтъците.
7
Парфе с малини 7
Разбърква се и се слага на огъня. Готви се до сгъстяване.
8
Парфе с малини 8
След това се прибавя настърганата кора от лайм и леко се охлажда. Охладеният крем се разбива.
9
Парфе с малини 9
Белтъците също се разбиват. Малко по малко към тях се налива горещ сироп, приготвен от останалата захар и 50 мл вода.
10
Парфе с малини 10
Желатинът се накисва и след това се разтопява, и малко по малко се налива към разбития крем.
11
Парфе с малини 11
Добавят се и запазеният малинов сок и белтъците, като внимателно се разбърква.
12
Парфе с малини 12
Сместа се сипва в чашите при желираните малини и се оставя да стегне.
13
Парфе с малини 13
Гарнира се със сметана, разбита с 1 с. л. захар.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2021
Много висока летва за моите възможности
6.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2018
Здравейте, сладури! Този десерт може ли да се направи с компот от малини?
5.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2016
Вкусен десерт. За мен малините са много,а и се приготвя сложно-изцапах нколко тенджери и купи.
4.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2016
Много елегантен десерт.
3.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2016
Получи се много ефектно и е много вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


318 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: