Папуцаки

Гост: Константин Тилев
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2004
Папуцаки
 
Необходими продукти:
2 патладжана (1 кг)
3-4 домата
150 г кашкавал
1/2 връзка магданоз
зехтин за намасляване
500 г кайма
50-60 г кашкавал
1 глава лук
10 скилидки чесън
5 зърна карамфил
черен пипер и къри на вкус


Начин на приготвяне:
1
Папуцаки
Патладжаните се обелват, разрязват се на две и се издълбават. Престояват поне 12 часа в хладилник, осолени и изправени, за да се отцеди горчивият им сок.
2
Папуцаки 2
Лукът и чесънът се накълцват. В купа се поставят 2/3 от накълцаните лук и чесън, каймата и настърганият кашкавал за плънката. Ароматизира се със счукания карамфил, слагат се черен пипер и къри на вкус. Размесва се.
3
Папуцаки 3
Почистените и обелени домати се нарязват на колелца с дебелина 1 пръст. Патладжаните се нареждат в предварително намаслената със зехтин тава. Във вътрешността им се разпределя плънката. Поливат се със зехтин и се покриват с резени домат. Пекат се 20 минути в нагрята на 250 градуса фурна, след това се пекат още 20 минути на 180 градуса.
4
Папуцаки 4
Настърганият кашкавал (150 г), наситненият магданоз и останалата 1/3 от накълцаните лук и чесън се смесват добре и се разпределят върху патладжаните. Пекат се до златисто. Сервират се с разбито кисело мляко и наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2017
Без кашкавал.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: