Пъпешово мляко с ориз

Изкусителна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 мл прясно мляко
150 г бисерен ориз
160 г захар
400 г пъпеш (почистен)
50 г бланширани бадеми
1 ванилия
кората от 1 лайм


Начин на приготвяне:
1
Пъпешово мляко с ориз
Оризът се залива с вода, колкото да го покрие и се вари около 5 минути.
2
Пъпешово мляко с ориз 2
Налива се млякото.
3
Пъпешово мляко с ориз 3
Сипват се около 80 г захар и се готви, до готовност на ориза.
4
Пъпешово мляко с ориз 4
Пъпешът се пюрира.
5
Пъпешово мляко с ориз 5
След това се готви с останалата захар, докато сместа се сгъсти – около 30 минути.
6
Пъпешово мляко с ориз 6
Сипва се към ориза и се разбърква.

7
Пъпешово мляко с ориз 7
Добавят се смлените бадеми.
8
Пъпешово мляко с ориз 8
Накрая се сипва ванилията и отново се разбърква.
9
Пъпешово мляко с ориз 9
Десертът се разпределя в чаши и се охлажда.
10
Пъпешово мляко с ориз 10
По желание се украсява с кора от лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2016
На мен цветът ми се получи, харесва ми много и бих го направил отново
4.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2015
Малко е бледичък, но е вкусен!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Да добавя още, че и при мен не се получи жълт цвят, защото сорта на пъпеша беше бяло-зеленикав (макар и сочен и сладък). Но това не беше кахърът ми. Вкусът на пъпеш не се усещаше в сутляша (а бях сложила 500 г изчистен). Следващият път ще сложа двойно повече пъпеш + евентуално парченца сух пъпеш (за подсилване на аромата).
2.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2015
Наситеният жълт цвят зависи най-вече от сорта на пъпеша . Колкото по-жълто е \"месото\" на суровия пъпеш, толкова по-жълт е и крема. Другият трик - тай-вече използван при рекламните снимки от редица кулинарни сайтове е използването на куркума или сладкарска боя - за получаване на по-ефектен цвят на сладкиша. Важните са вкусът и фантазията при декорацията :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2015
Нещо не стана толкова жълто :(
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: