Пъпешова панакота с малинов топинг

Плодова и освежаваща
Източник: Marina Zhelyazkova
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 04.07.2016
Пъпешова панакота с малинов топинг
Пъпешова панакота с малинов топинг
 
Необходими продукти:
350 мл течна сметана
1/2 пъпеш (сорт „Медена роса“)
1 ванилия
5 с. л. пудра захар
200 г малини
2 пакетчета желатин


Начин на приготвяне:
1
Кипваме сметаната на слаб огън, като добавяме ванилията и 4 с. л. пудра захар.
2
Пасираме пъпеша и също го прибавяме към сметаната.
3
Накисваме около 18 г желатин в студена вода, за да набъбне, след което го разтопяваме на водна баня и при непрекъснато бъркане го добавяме към сметановата смес.
4
Изливаме панакотата във формички и я оставяме да се охлади и стегне в хладилник за няколко часа.
5
За топинга пасираме малините и ги претриваме през цедка, за да отстраним семките. Добавяме 1 с. л. пудра захар и останалия желатин, предварително накиснат и разтопен на водна баня. Разбъркваме добре и оставяме топинга в хладилник да стегне.
6
Сервираме панакотата, полята с топинга и по желание украсена с малини и мента.



Съвет:
Може да добавите още захар, ако обичате по-сладка панакота.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: