Панцоти с тиква в сос от праз

Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2005
Панцоти с тиква в сос от праз
 
Необходими продукти:
500 г брашно
3 яйца
40 мл прясно мляко
40 мл бяло вино
2 с. л. зехтин
2-3 щипки сол
пшеничен грис за поръсване
1 малка тиква тип „Цигулка“ (600 г)
50-100 г кашкавал
2 жълтъка
3-4 щипки индийско орехче
2-3 с. л. галета
1/2 ч. л. сол
олио за намазване
2 стръка праз
150 мл бяло вино
100 г маргарин
1 кубче зеленчуков бульон
2 с. л. олио
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Панцоти с тиква в сос от праз
Към пресятото брашно постепенно се добавят яйцата, зехтинът, бялото вино и прясното мляко. Омесва се и отпочива покрито поне 30 минути.
2
Панцоти с тиква в сос от праз 2
Тестото се разточва, като се поръсва с пшеничен грис. Трябва да се получат правоъгълни кори.
3
Панцоти с тиква в сос от праз 3
Обелената и нарязана тиква се поставя в намазнена тава, полива се с олио и се пече около 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
4
Панцоти с тиква в сос от праз 4
Изпечената тиква се пюрира в кухненски робот заедно с индийското орехче, солта, жълтъците и настъргания кашкавал. След това се поръсва с галета и се охлажда.
5
Панцоти с тиква в сос от праз 5
С чаена лъжица върху един от листовете на равни разстояния се разпределя плънката. Отгоре се покрива с друг лист. Краищата се изтеглят, за да се изкара въздухът.
6
Панцоти с тиква в сос от праз 6
С метален пръстен от корите се изрязват полукръгове. Панцотите се варят за около 1 минута (или докато изплуват на повърхността) в подсолена вода, в която се добавя олио. Изваждат се с решетъчна лъжица.
7
Панцоти с тиква в сос от праз 7
Нарязаният наситно праз се запържва в сгорещено олио. След 1 минута се налива бялото вино, стрива се бульонът и се вари, докато виното се изпари. Поставя се маргаринът, тенджерата се оттегля от котлона и сосът хубаво се разбърква. Панцотите се поливат с масления сос и се поръсват с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2022
В рецептате се споменава 2 пъти бяло вино - 150 мл и 40 мл, като едното е за тестото, а другото за соса без да е уточнено съответното количество. Кое количество е за тестото и кое е за соса?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: