Панцероти

Пържени пици калцоне с 2 плънки
Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно тип 00
250 мл прясно мляко
1 кубче жива мая (42 г)
10 г сол
2 с. л. зехтин (за намазване)
олио за пържене

за плънката с месо:
400 г смляно месо от свинска плешка
125 г сирене „Моцарела“
50 г сирене „Пармезан“
1 малка люта чушка
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за плънката с лук:
4 връзки пресен лук
100 мл бяло вино
50 г зелени маслини (без костилки)
50 г сирене „Пармезан“
2 с. л. зехтин
1 с. л. каперси
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Панцероти
Брашното се смесва със солта. Млякото се затопля леко и в него се разтваря маята. Наливат се към брашното, заедно със зехтина. Замесва се гладко и еластично тесто.
2
Панцероти 2
Намазва се със зехтин и се оставя да втаса. Тестото се разделя на 12 топки, намазва се със зехтин и отново се оставя да втаса.
3
Панцероти 3
Чесънът за месната плънка се наситнява, а чушката се стрива. Запържват се в сгорещения зехтин. Добавя се мляното месо и се готви, като се бърка, докато се образуват трохи и се запържи добре.
4
Панцероти 4
Охлажда се и се разбърква с настъргания пармезан и накъсаната моцарела. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
5
Панцероти 5
Лукът за другата плънка се реже на едро, а каперсите се наситняват. Запържват се за кратко в сгорещения зехтин.
6
Панцероти 6
Налива се виното и се оставя да се редуцира. Дърпа се от котлона и се охлажда.
7
Панцероти 7
След това се разбърква с настъргания пармезан и нарязаните на шайби маслини. Овкусява се със сол и черен пипер.
8
Панцероти 8
Всяка топка тесто се разточва.
9
Панцероти 9
Половината се пълнят със сместа с месо, прехлупват се и краищата се затварят, като се прегъват и се притискат.
10
Панцероти 10
Останалото тесто се пълни с лучената смес и се затваря по същия начин.
11
Панцероти 11
Пържат се в олио на маслена баня.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: