Панцанела с тиквички

Добавяме и бяло саламурено сирене – за още по-богат вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 тиквички
1 глава червен лук
1/2 връзка копър
2 стръка босилек
1/2 хляб (с дебела кора)
200 г саламурено краве сирене
100 мл зехтин „Екстра върджин“
50 мл червен винен оцет
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Панцанела с тиквички
Хлябът се нарязва на едри кубчета и се залива с 50 мл зехтин. Разбърква се добре и се запича за 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
2
Панцанела с тиквички 2
Лукът се реже на полумесеци, тиквичките – на тънки шайби, а сиренето – на кубчета.
3
Панцанела с тиквички 3
Копърът се наситнява, босилекът се нарязва на едро.
4
Панцанела с тиквички 4
В купа се смесват зеленчуците, сиренето, билките и охладеният хляб.
5
Панцанела с тиквички 5
Салатата се овкусява с останалия зехтин, оцета и сол на вкус. Разбърква се и се оставя да престои 10 минути, преди да се поднесе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: