Панисса с боб

Италия, гр. Борго Верчелли - гост: Массимо Милан
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2008
Панисса с боб
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. сварен червен фасул
150 г ориз "Карнароли"
500-600 мл зеленчуков бульон
50 г салам "Закуска"
50 г свинска мас
1/2 глава лук
1/2 в. ч. червено вино "Барбера"
1 с. л. доматено пюре
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Панисса с боб
Оризът се запича в малка суха тенджерка, като се бърка, докато стане златист.
2
Панисса с боб 2
Сипват се виното и 1 черпак горещ бульон и се оставя течностите да се поемат от ориза.
3
Панисса с боб 3
Свареният и отцеден фасул се размесва с доматеното пюре, запържения нарязан надребно лук и нарязания салам „Закуска“, след което се слага при ориза.
4
Панисса с боб 4
Прибавя се разтопената свинска мас.
5
Панисса с боб 5
Сипва се останалият бульон и се вари до готовност.
6
Панисса с боб 6
Поднася се поръсен с черен пипер и сол.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: