Панирано зеле

В менюто на индийските ресторанти ще срещнете ястието под името баджи или пък пакора. То може да се приготви от всякакви зеленчуци, сирене, риба или птиче месо.
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 малка глава зеле
олио за пържене на маслена баня
сол на вкус

за панировката:
120 г нахутено брашно
120 г оризово брашно
2 с. л. олио
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. кимион
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. сухо чили
1 щипка сода бикарбонат


Начин на приготвяне:
1
Панирано зеле
Кориандърът и кимионът се запичат на сух тиган.
2
Панирано зеле 2
След това се стриват в хаванче.
3
Панирано зеле 3
В купа се смесват двата вида брашно, запечените подправки, чилито, содата, солта и 2 с.л. олио. Разбърква се.
4
Панирано зеле 4
Наливат се около 250 мл вода и отново се разбърква, за да се получи гъсто тесто.
5
Панирано зеле 5
Зелето се реже на широки около 1-2 см ленти и хубаво се разбърква с панировката.
6
Панирано зеле 6
Пържи се в сгорещено олио на маслена баня до златисто.
7
Панирано зеле 7
Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Посолява се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2016
Уникално мезе или основно за леко похапване с чаша бира или вино (за непостещите) :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: