Панирано шкембе

Едно от приложенията на шкембето - страхотно мезе, което се приготвя за нула време
Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2012
Панирано шкембе
 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе (почистено)
1 морков
1/4 глава целина
1 глава лук
1 с. л. бахар
1/2 с. л. черен пипер на зърна
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня

за паниране:
200 г брашно
2 яйца
1/2 с. л. червен пипер
галета за овалване

за соса:
2 скилидки чесън
2 люти чушки
30 мл бял винен оцет
1/4 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Панирано шкембе

Шкембето се измива и се сварява за 30 минути. След това се прецежда и се слага в студена вода с бахар, черен пипер на зърна, целина, лук и морков, нарязани наедро. Вари се до готовност (2–3 часа).

 


2
Панирано шкембе 2

Отцежда се и се нарязва на едри парчета.

 


3
Панирано шкембе 3

Овкусява се със сол и черен пипер и се овалва в брашно, после в разбитите яйца и накрая в галетата, овкусена с червения пипер.

 


4
Панирано шкембе 4

Пържи се на маслена баня.

 

 


5
Панирано шкембе 5

Чесъна се стрива и се смесва със ситно нарязаните люти чушки и магданоз. Добавя се оцета и се разбърква.

 


6
Панирано шкембе 6

Шкембето се сервира със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


324 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: