Панирано пилешко с червено къри и зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешки гърди
50-100 г замразен грах
2 скилидки чесън
2 домата
1 зелена чушка
1 шепа фъстъци
бялата част на 2 стръка пресен лук
4 с. л. олио
1 ч. л. червена къри паста (1 ч. л. люто къри на прах)
1 ч. л. смлян кориандър
3 с. л. рибен сос (1-2 бр. скълцано филе аншоа)
1 с. л. захар
2 ч. л. сусамово олио
сокът от 1/2 лимон
200-250г ориз "Басмати"
1 кубче пилешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Панирано пилешко с червено къри и зеленчуци
Оризът се изсипва в 1 литър вряща вода, стрива се бульонът и се вари до готовност. След това се отцежда.
2
Панирано пилешко с червено къри и зеленчуци 2
Месото се нарязва на тънки ивици и се запържва в 2 с. л. предварително загрято в уок олио, като се бърка. След това се изважда.
3
Панирано пилешко с червено къри и зеленчуци 3
В купичка се смесват рибният сос, сусамовото олио, сокът от лимон и захарта за заливката. Разбиват се добре. Лукът и чесънът се нарязват наситно, чушката и доматите – на кубчета.
4
Панирано пилешко с червено къри и зеленчуци 4
В уока се сгорещява останалият зехтин, слагат се наситненият чесън и къри пастата. След 10 секунди се добавят нарязаните лук и чушка, след още 10 секунди – доматите. След 1-2 минути се наливат разбитите продукти за заливката.
5
Панирано пилешко с червено къри и зеленчуци 5
Зеленчуците се подправят с кориандър, връща се месото, добавя се замразеният грах и фъстъците и щом течността се изпари, ястието е готово за сервиране. Поднася се върху канапе от ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: