Панирано козе сирене върху канапе от пресни зеленчуци и медена глазура

Гост: Калоян Христов
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2006
Панирано козе сирене върху канапе от пресни зеленчуци и медена глазура
 
Необходими продукти:
200 г козе сирене
100 г мюсли с плодове
1 щипка сол
3 с. л. зехтин
3 с. л. балсамов оцет
олио за пържене
мед за гарниране
китайско зеле за гарниране
1 ч. л. накълцан копър
1 морков
1 малка глава цвекло (100 г)
2 яйца


Начин на приготвяне:
1
Панирано козе сирене върху канапе от пресни зеленчуци и медена глазура
Морковът се настъргва на едро ренде, цвеклото се нарязва на кубчета и се смесват в подходяща купа. Прибавя се нарязаният наситно копър.
2
Панирано козе сирене върху канапе от пресни зеленчуци и медена глазура 2
Зехтинът и балсамовият оцет за винегрета се смесват, поръсват се със сол и се разбъркват добре. С получената смес се овкусяват морковите и цвеклото.
3
Панирано козе сирене върху канапе от пресни зеленчуци и медена глазура 3
Сиренето се нарязва на плочки, потапя се в разбитите яйца, след това се овалва в мюслито. Пържи се в нагорещено олио до златисто.
4
Панирано козе сирене върху канапе от пресни зеленчуци и медена глазура 4
В порционна чиния се поставя листо от китайското зеле, върху него - плочка панирано сирене. Отстрани се подреждат задушените моркови. Накрая се полива с мед и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: